Jako malí kluci (2009)

Hudební skupina XXL Petra Vaňka a Petra Alexandra nevstoupila nikdy do širšího povědomí. Ambiciózní kytarista a skladatel Petr Vaněk dal dohromady kapelu, která chtěla prorazit se svojí verzí blues, folku a rockové hudby. K očekávanému průlomu do českého hudebního mainstreamu však nedošlo a kapela se roky trmácela po hospodách a klubech. Rivalita a napětí se v kapele stupňuje a ve skupině dochází k pocitu zmarněných příležitostí. Tím se připravuje půda pro hledání viníků...
Dokumentární film Jako malí kluci natočil režisér Alexandr Vojta v rozmezí let 2000–2006. Na počátku byla myšlenka natočit hudební dokument o partě kamarádů, které baví muzika. V průběhu natáčení však situace v kapele dosáhla bodu varu a kapelník se svým kamarádem se rozhodli, že se zbaví jednoho z členů kapely. Z hudebního dokumentu se najednou stala sociologická a psychologická studie, kde bouřlivou proměnu osobních vztahů zaznamenává nemilosrdně chladné oko kamery.
Délka realizace byla daná stále novými skutečnostmi, které bylo nutné zaznamenat. Šlo o události, které některým hlavním aktérům změnily zcela nebo jen zčásti život. Autor zaujal k projektu postoj pozorovatele, který bude dokumentovat běh událostí a později, až přijde čas, se vše pokusí shrnout v jednom filmu. Netušil, čeho bude svědkem.
České znění.



1 komentářů :: Jako malí kluci (2009)

  1. hroznej dokument

Okomentovat

 
Top of page