Velcí a malí (2007)

Dokumentární cyklus věnovaný týraným, zneužívaným a zanedbávaným dětem a procesu jejich adopce. České znění.

E1 - Erik
Erika z prvního dílu dokumentárního cyklu Velcí a malí našli policisté v pozdních nočních hodinách opuštěného na dětském hřišti. Tehdy měl již za sebou pobyt v dětské psychiatrické léčebně a velmi hrubé zacházení ze strany otce alkoholika. Lhostejně se k němu chovala i matka. Trpěl hyperaktivitou a citovou deprivací. Zdánlivě tragický příběh však směřuje k pozitivnímu vyústění. Provede nás jím hudebník Ivan Hlas.

E2 - Leonka
Leonka z druhého dílu dokumentárního cyklu se narodila se závažným zdravotním handicapem. Rok strávila po nemocnicích, než si ji její biologičtí rodiče vzali k sobě. Její zdravotní stav se ale v původní rodině vážně horšil, protože rodiče nebyli schopni péče o tak handicapované dítě. Proto byla umístěna do dětského domova. I tento smutně znějící příběh má nadějné vyústění. Provede nás jím herec Ondřej Vetchý.

E3 - Monika
Monika ze třetího dílu dokumentární série Velcí a malí žila do svých 13 let u svých biologických rodičů, kde byla otcem alkoholikem často fyzicky a psychicky týrána. Utíkala proto z domova a jednoho dne se rozhodla, že se už nevrátí. Naštěstí i jí se podařilo najít láskyplné zázemí jinde než v původní rodině. Jejím příběhem nás provede herečka Barbora Hrzánová.

E4 - Michal
Když bylo Michalovi půl roku, byl odňat biologickým rodičům, kteří péči o něj nezvládali. Ač nevidomý, vyrůstal v ústavu mezi neslyšícími. Rodina, která si Michala osvojila, ho po čase do zařízení zase vrátila, což mělo pro jeho psychiku katastrofální následky... I tento zdánlivě beznadějný příběh však nakonec vzal obrat k dobrému. Tentokrát nás jím provede zpěvák a herec Richard Krajčo.



http://www.filefactory.com/file/a125589/VaMali-01-Erik.avi
http://www.filefactory.com/file/a125592/VaMali-02-Leonka.avi
http://www.filefactory.com/file/a125582/VaMali-03-Monika.avi
http://www.filefactory.com/file/a12559d/VaMali-04-Michal.avi
 
Top of page